КРАТКА ОБИКОЛКА НА БЪЛГАРИЯ – 2 ДНИ

КРАТКА ОБИКОЛКА НА БЪЛГАРИЯ – 2 ДНИ

София, Рилски манастир, Пловдив - двудневна екскурзия. Отпътуване за Плевен рано сутрин, посещение на “Плевенската епопея – 1877”. Обяд. Отпътуване за София. Панорамна екскурзия по града, пешеходна разходка по центъра, посещение на храм-паметника “Александър Невски” и Руската църква. Отпътуване за Рилския манастир. Вечеря и нощувка. Закуска. Разглеждане на манастира и отпътуване за Пловдив през Боровец. Обяд. Разходка из стария Пловдив и разглеждане на Античния театър на римския град Филиппополис. Свободно време. Отпътуване за Варна.

Кратка обиколка на България – 2 дни

Пътуване през долината на розите. Посещение на розоварна – производител на розово и лавандулово масла, възможност за закупуване на продукти от рози. Отпътуване за Пловдив.

Обяд. Разходка по архитектурният комплекс “Стария Пловдив „ ,съхранил облика на града от епохата на Българското национално Възраждане, разглеждане на Античния театър на римския град Филиппополис. Свободно време. Отпътуване за Рилския манастир.Вечеря и нощувка близо до манастира. Закуска. Присъствие на сутрешната служба в църквата на манастира. Разглеждане на манастира. Отпътуване за местността Рупите, разположена в кратер на вулкан, при изригване на който, по думи на Ванга, в далечното минало било засипано древно селище. В село Рупите 1992 година Ванга построила храм Света Петка Българска. Стотици посетители идват всеки ден за да отдадат почит на гроба на Ванга. Обяд. Отпътуване за София. Разходка по централната част на града с посещение на храм-паметника Александър Невски и Руската църква. Свободно време. Отпътуване за Варна.

Цени

Цена от 122 евро

София

Рилски манастир

Пловдив

Велико Търново

Арбанаси

Петропавловски манастир